Поліція перевірила захищеність парламенту Британії: терористи можуть туди проникнути за п’ять хвилин

Поліція перевірила захищеність парламенту Британії: терористи можуть туди проникнути за п’ять хвилин
Вестмінстерський палац

В самому парламенті результати тесту називають «жахливими»

Британська поліція провела секретну перевірку захисних систем британського парламенту і виявила серйозні порушення. Як з'ясувалося в ході операції, загону терористів потрібно менше п'яти хвилин для проникнення всередину, де вони безперешкодно зможуть влаштувати різанину. Про це в неділю, 27 серпня, повідомляє видання The Sunday Telegraph з посиланням на джерела, знайомі з ходом тесту.

За словами джерел видання, їх «шокувала» слабкість захисту британського парламенту. Один з парламентаріїв зауважив, що вони є «легкою здобиччю», а інший, що громадськість була б «в жаху», якби її ознайомили з результатами тесту.

Симулювана атака на британський парламент, що трималася в таємниці від більшості парламентаріїв і працівників відомства, була проведена вночі з боку Темзи. Поліцейські, що зображували терористів, підпливли на човні, озброєний охоронець, який чергував з боку річки, не зміг їх зупинити. Після проникнення в будівлю вони влаштували «штурм» Палати громад.

У 2017 році біля Вестмінстерського палацу, де розташовується парламент, сталося як мінімум два інциденти, які можуть бути розцінені як терористична атака. У березні стався подвійний теракт, що забрав життя чотирьох людей. Ще як мінімум 40 людей отримали поранення. Спочатку на Вестмінстерському мосту через Темзу автомобіль протаранив натовп пішоходів. Потім машина поїхала далі і врізалася в огорожу розташованого в безпосередній близькості від мосту Вестмінстерського палацу, де засідає парламент Великобританії. Невідомий вискочив з автомобіля і, спробувавши проникнути в будівлю парламенту, вдарив ножем поліцейського, після чого був застрелений спецназом. У червні на цьому ж місці був затриманий інший чоловік з ножем, який не встиг ні на кого напасти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: