Поліція перевірить звітність організацій, що пов'язані із «Українською правдою»

Поліція перевірить звітність організацій, що пов'язані із «Українською правдою»

Нацполіція отримала право доступу до звітності співзасновниці «Української правди» та її партнерів за останні 15 років

В рамках розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета Національна поліція перевірить звітність організацій, що пов'язані із популярним інтернет-виданням «Українська правда».

Підлеглі очільника МВС Арсена Авакова отримали доступ до звітів про страхування та сплату обов'язкових платежів у Пенсійний фонд усіх структур, де фігурує ім'я співзасновниці «Української правди» Олени Притули. Окрім Громадської організації «Українська правда», та приватного підприємства «Українська правда», до цього переліку потрапили ТОВ «Інтернет Медіа» та громадська організація «Солідарні Медіа».

Про це стало відомо з ухвали Печерського суду Києва від 8 вересня 2016 року, який задовольнив клопотання правоохоронців.

Відповідно до судових матеріалів, водночас слідчі отримали доступ до інформації про страхові платежі в держбюджет від компанії «Нові медіа», що має безпосередній стосунок до скандально відомого холдингу «Вєсті Україна», а також «ІА 17 каналу», журналісти якого першими опинилися на місці вбивства Павла Шеремета.

Разом із зазначеними документами поліція отримала право ознайомитись з інформацією про:

працівників підприємств (прізвища, ім'я, по-батькові, рік народження, ідентифікаційний код, період роботи, займану посаду тощо)

розшифровками податкових зобов'язань та податкового кредиту у розрізі контрагентів до декларації з ПДВ за період з 27 липня 2001 року по теперішній час у повному обсязі;

актами, складеними за результатами проведення планових та позапланових перевірок вказаних підприємств за останні 15 років, якщо такі проводилися.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: