Поліція відкрила дві кримінальні справи за фактами порушень на довиборах

Поліція відкрила дві кримінальні справи за фактами порушень на довиборах

Перше провадження стосується виборчого процесу в Херсонській області, друге – Луганської

Поліція відкрила два кримінальних провадження за фактами порушень на проміжних виборах до Верховної Ради, які проходять сьогодні в семи округах.
Як повідомляє прес-служба Нацполіції, перше провадження стосується виборчого процесу в Херсонській області, друге – Луганської.
Після 8-ї години ранку до підрозділів поліції надійшло 52 повідомлення про порушення, пов’язані з виборчим процесом.
Станом на 15.00 найбільше повідомлень зафіксовано у Чернігівській області (15), а також у Луганській і Херсонській областях – по 13. Найменше повідомлень досі залишається у Дніпропетровській та Івано-Франківській областях – по одному.
Наразі поліцією за результатами перевірки повідомлень, які надходили, відкрито два кримінальних провадження. Одне з них – за ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Ще одне провадження відкрито правоохоронцями Луганщини за ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) КК України.
Крім того, до поліції надходили повідомлення про підвіз виборців на дільниці, підкуп, розповсюдження агітаційних матеріалів тощо. За всіма повідомленнями поліція проводить перевірку.
Нагадаємо, до забезпечення публічної безпеки та порядку під час проведення проміжних виборів народних депутатів України загалом залучено 7,5 тисяч працівників правоохоронних органів та представників громадськості.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: