Поліція викликає до себе ЗМІ, які акредитувалися в «ДНР»

Поліція викликає до себе ЗМІ, які акредитувалися в «ДНР»
ukrinform.ua

Поліція розслідує кримінальне провадження за статтею про перешкоджання законній професійній діяльності журналістів

Київська поліція просить журналістів, чиї прізвища потрапили у базу даних акредитації, опубліковану сайтом «Миротворець», звернутися до слідчого управління. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Київської поліції.

«З метою об’єктивного розслідування та вжиття невідкладних заходів реагування поліція просить представників мас-медіа, чиї прізвища та контактні дані розміщені на сторінках вищезазначеного сайту та які внаслідок цього зазнали чи зазнають перешкоджання їх законній професійній діяльності, звернутися до слідчого управління ГУНП у місті Києві для дачі свідчень у якості свідків із приводу зазначених фактів», - сказано в повідомленні.

Як відомо, Слідче управління Головуправління Нацполіції у Києві за дорученням київської прокуратури розслідує кримінальне провадження за статтею про перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Розслідування здійснюється за фактом публікації на сторінках Інтернет-ресурсу «Миротворець» списків журналістів, які начебто акредитовані у самопроголошених республіках «ДНР» та «ЛНР».

Нагадаємо, сайт «Миротворець» 24 травня оприлюднив оновлений список журналістів, які, як йдеться в повідомленні на сайті, «співпрацюють з країною-агресором». У переліку – 293 людини, в тому числі четверо українських журналістів, вказані поштові адреси на території Росії і номери телефонів.

Список, оприлюднений «Миротворцем», відповідає переліку журналістів іноземних ЗМІ, акредитованих при Міністерстві закордонних справ Росії станом на квітень 2016 року, що є на офіційному сайті російського МЗС.

Після цього в 20-х числах травня один з сайтів бойовиків опублікував список українських і закордонних журналістів з їхніми контактними даними, які були акредитовані в зоні АТО на початку конфлікту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: