Поліція встановила місце, де міг перебувати вбивця Шеремета у момент вибуху (ФОТО)

Поліція встановила місце, де міг перебувати вбивця Шеремета у момент вибуху (ФОТО)

Суд дозволив слідчим оглянути будинок, звідки кілер, імовірно, активував вибухівку

У поліції з’явилася версія щодо місця перебування вбивці журналіста Павла Шеремета в момент вибуху: це – будинок на вул. Івана Франка, 17.

Печерський районний суд Києва своєю постановою надав слідчим Нацполіції дозвіл на проведення огляду в приміщенні цього аварійного будинку та прилеглої до нього території.

«Надати слідчому слідчої групи Головного слідчого управління Національної поліції України лейтенанту поліції Подоляку Анджею Олександровичу або іншим слідчим слідчої групи Головного слідчого управління Національної поліції України дозвіл на проведення огляду в приміщенні аварійного будинку, який розташований за адресою: м. Київ, вул. Івана Франка, 17, та прилеглої до нього території з метою фіксації, виявлення та вилучення речей та документів, які мають важливе значення для досудового розслідування», – йдеться у рішенні суду.

1111

2222

Нагадаємо, 20 липня в центрі Києва внаслідок вибуху машини загинув відомий журналіст Павло Шеремет. Трагедія сталася на розі вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка. 

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що смерть Шеремета – це убивство.

Президент України Петро Порошенко доручив правоохоронним органам негайно розслідувати цей злочин.

За фактом загибелі Шеремета прокуратура відкрила кримінальне провадження за ознаками скоєння кримінального правопорушення, передбаченого п. 5 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство, скоєне способом, небезпечним для життя багатьох осіб).

Як повідомив радник голови СБУ Юрій Тандіт, наразі слідство розглядає 6 версій причин вбивства Шеремета.

Печерський суд Києва надав доступ Національній поліції до документів, на підставі яких загиблий журналіст взяв у користування індивідуальний банківський сейф у «Сбербанку Росії». 

Павло Шеремет народився і виріс у Білорусі. Прийшов у журналістику із банківської справи.

Працював на Білоруському телебаченні та ОРТ. Мав конфлікт з режимом президента Лукашенка, у 1997 році його було затримано білоруськими силовиками та засуджено до умовного строку, Шеремет провів у тюрмі три місяці.

Це змусило його переїхати до Росії, де він працював на ОРТ. Був ведучим головної новинної програми Росії «Время». 

Протягом останніх п’яти років Шеремет жив в Україні, працював журналістом та ведучим на різних каналах телебачення і радіо.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: