Поліція взялася охороняти житло ромів у Лощинівці від мародерів

Поліція взялася охороняти житло ромів у Лощинівці від мародерів

Біля будинків ромів чергують правоохоронці, щоб не дати місцевим жителям самостійно виселити мешканців або зайнятися мародерством непорядним громадянам

Поліція Одеської області взяла під охорону житло ромів у селі Лощинівка Ізмаїльського району Одеської області для недопущення мародерства. Про це заявив журналістам на брифінгу начальник Головного управління поліції в Одеській області Гіоргі Лорткіпанідзе, пише УНІАН.

«Біля будинків ромів чергують правоохоронці, щоб не дати місцевим жителям самостійно виселити мешканців або зайнятися мародерством непорядним громадянам», – сказав він. За словами Лорткіпанідзе, за громадським порядком у селі зараз стежать 60 співробітників поліції. Туди ж прибули і спеціально проінструктовані бійці спецпідрозділу «Шторм». «Ситуація в селі стабільна, місцеві жителі поки що не вдаються до жодних дій. Поліція тут залишиться, доки все до кінця не буде з'ясовано», – додав головний поліцейський регіону.

Він також наголосив, що ніхто нікого силою не може змусити залишити своє місце проживання. «Конкретного зловмисника, який скоїв злочин, затримано. А решту, хто не скоював злочину, хто може, яке право має змусити їх вивезти свої речі? Але якщо у когось є таке бажання, то поліція мобілізована, ми забезпечуватимемо їхню безпеку... Ніхто чужі речі не забере і не спалить», – заявив начальник обласної поліції. Лорткіпанідзе наголосив, що поліція повністю контролює ситуацію в Лощинівці.

Як повідомлялося, 27 серпня у селі Лощинівка Ізмаїльського району Одеської області було знайдено тіло дівчинки 2007 року народження з ознаками насильницької смерті. За підозрою у вбивстві правоохоронці затримали представника ромської національності. Ввечері 27 серпня в селі відбулися масові заворушення. Було пошкоджено будинки місцевих ромів. У село прибули співробітники поліції. У свою чергу жителі Лощинівки вимагали виселити ромів із села. Голова Ізмаїльської районної державної адміністрації Валентина Стойкова заявила про досягнення домовленості з ромами про їхній переїзд з Лощинівки. Ромські організації звернулися до глави МВС Арсена Авакова з проханням втрутитися в ситуацію. Поліція Одеської області заявила про відтермінування вивезення ромами своїх речей з Лощинівки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: