Політолог про ситуацію з окупованим Донбасом: ми одночасно і стріляємо, і торгуємо

Політолог про ситуацію з окупованим Донбасом: ми одночасно і стріляємо, і торгуємо
Фото з відкритих джерел

Чим довше території«ЛНР/ДНР» будуть поза юрисдикцією України, тим менше у людей, які там проживають, буде бажання повернутися

На території Луганщині та Донеччині слід очікувати заморожування конфлікту. Таку думку в ході круглого столу «Непідконтрольний Донбас: заморозити не можна – реінтегрувати не виходить?» висловив політолог Володимир Фесенко.

«Кажуть, конфлікт вже є замороженим. Зараз, за нинішньої інтенсивності обстрілу, ніякої заморозки немає. Мене бентежить, що може затягнутися такий «змішаний» стан: «Карабах наполовину з Придністров’ям» - коли ми і стріляємо, і торгуємо», - зазначив він і додав: «До кінця року не бачу ніяких передумов  для виборів, для досягнення компромісу».

За словами Фесенка, такий стан речей сприятиме і для України, і для Росії, «експорту кримінальних практик - людей зі зброєю», тобто, погіршенню криміногенної ситуації в країнах.  

«Ми повинні пам’ятати: чим довше ці території будуть поза юрисдикцією України, тим менше у людей [які там проживають] буде бажання повернутися до складу України. Тому що оце відчуження буде закріплюватись і посилюватись. Воно вже є. А якщо пройде покоління, то ми, якщо і не втратимо ці території назавжди, то звикнемо жити окремо», - підкреслив експерт.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: