Половина суддів, звільнених Радою 29 вересня, подали позови

Половина суддів, звільнених Радою 29 вересня, подали позови

Вже 15 із 28 звільнених за порушення присяги суддів подали позови у Вищий адміністративний суд

Станом на 4 жовтня, 15 з 28 суддів, звільнених Верховною Радою 29 вересня за порушення присяги, оскаржили своє звільнення у Вищому адміністративному суді. Про це Українським Новинамповідомило джерело у Вищому адмінсуді.

«Станом на вчора було подано 13 позовів від звільнених суддів. Сьогодні надійшло ще 2 позови», - повідомив співрозмовник агентства.
Зокрема оскаржила постанову парламенту про своє звільнення екс-суддя Печерського районного суду Києва Світлана Волкова, яка винесла незаконного рішення про звільнення з-під варти колишнього командира спецроти «Беркут» Дмитра Садовника.
Також подали позови колишні судді Олена Калініченко, Віталій Марцинкевич, Андрій Макуха, Ірина Прошутя, Світлана Коваль, Алла Домарацкая, Ольга Єфімова, Ірина Татаурова, Сергій Пойда, Алла Демидовская, Станіслав Мірошниченко Алла Чала.
Всі ці справи вже призначені до розгляду.
Нагадаємо, Верховна Рада на позачерговому засіданні 29 вересня звільнила за порушення присяги 29 суддів з 33, яких планувалося звільнити.
Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявляє про відсутність порушень регламенту при розгляді 29 вересня на позачерговому засіданні парламенту питань звільнення суддів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: