Половину резонансних справ у Луценка порушили за сигналами нардепів

Половину резонансних справ у Луценка порушили за сигналами нардепів
Фото The Kiev Times

Генпрокурор вірить у поєднання журналістської активності і зусиль правоохоронних органів

Половину з резонансних кримінальних справ ГПУ відкрито за сигналами нардепів, ще третину - журналістів. Про це заявив генпрокурор України Юрій Луценко на засіданні комітету ПАРЄ з питань науки, освіти, культури і ЗМІ.

«З кримінальних справ, які я тримаю на контролі, а це 162 справи, найбільш резонансні... Я думаю, що половину з них порушено за сигналами народних депутатів і щонайменше третину - за сигналами журналістів», - сказав Луценко.

Він нагадав, що був головою фракції парламенту в Україні і бачив, як деякі депутати голосували всупереч своїм корпоративним і часто персональним інтересам, якщо відчували, що за вікном на них чекає суспільство, громадський актив, журналісти.

За словами генпрокурора, важливо створити умови, за яких депутати будуть більше боятися активності журналістських розслідувань та громадян, ніж ймовірного кримінального переслідування. Він сказав, що вірить у поєднання журналістської активності і законних дій правоохоронних органів, бо це набагато ефективніше, ніж окремо кожен з цих факторів. «Насправді тільки на перший погляд це здається різними справами. Це дві педалі одного велосипеда. Він може рухатися у боротьбі з корупцією, коли журналісти, як сторожові пси суспільства, тиснуть на свою педаль, а після цього другу педаль натискають прокурор, слідчий, поліцейський, фіскальний працівник. Так рухається цей велосипед, тікаючи з багнюки корупції, яка засмоктує поки що велику частину нашого суспільного життя», - пояснив свою позицію Луценко.

Нагадаємо, генпрокурор Юрій Луценко також розповів, як українські правоохоронці розслідують великі корупційні злочини минулої влади.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: