Польща стурбована діями Росії в Катині

Польща стурбована діями Росії в Катині

МЗС Польщі закликав російську сторону до конструктивної співпраці

Міністерство закордонних справ Польщі висловило «стурбованість і розчарування» розміщенням російською стороною на польському цвинтарі у Катині інформаційних таблиць з даними про радянських полонених, які загинули під час радянсько-польської війни 1920-1921 років, передає «Радіо Свобода».

Представлені в таблицях дані про кількість загиблих у польських таборах для радянських військовополонених у кілька разів перевищують дані, визнані як польськими, так і російськими істориками, йдеться у спеціальній заяві МЗС Польщі.

«Велика частина військовополонених померла внаслідок умов утримання, які були наслідком незадовільного економічного стану польських земель, постраждалих від багаторічної боротьби за незалежність», – повідомили в МЗС.

У Варшаві наголошують, що встановлення інформаційних таблиць у Катині відбулося напередодні 77-ї річниці Катинської трагедії та 7-ї річниці катастрофи під Смоленськом, в якій загинуло 96 людей, у тому числі й президент Польщі Лех Качиньський.

МЗС Польщі закликав російську сторону до конструктивної співпраці з метою вирішення спірних питань, що існують між обома країнами, зокрема і з висвітлення історичного минулого.

Водночас Росія ніяк не відреагувала на заяву польської влади.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: