Полторак закликав Трампа не дати Путіну перетворити світ на хаос

Полторак закликав Трампа не дати Путіну перетворити світ на хаос
Степан Полторак

Росія може мати на меті захоплення більших територій України, або навіть вторгнення в одну з країн-членів НАТО, - міністр

Міністр оборони України Степан Полторак закликав президента США Дональда Трампа продовжити надання політичної і військової допомоги Україні та не скасовувати санкції щодо Росії задля стримування «подальшої ескалації» бойових дій на сході України. Про це Полторак заявив в інтерв’ю Радіо Свобода.

«Дуже важливо для України мати політичну підтримку з боку Сполучених Штатів і зберігати санкції, запроваджені проти Росії, оскільки  це один з найважливіших аспектів для стримування подальшої ескалації з боку президента Володимира Путіна», – сказав Полторак.

Він зазначив, що скасування санкцій дасть «небезпечний сигнал» Росії та іншим країнам, які порушують міжнародне право, не виключивши в результаті цього «хаосу в світі».

На думку Полторака, Росія може мати на меті захоплення більших територій України, або навіть вторгнення в одну з країн-членів НАТО.

Міністр оборони України також зауважив, що більшу частину іноземної допомоги (загалом від 18-ти країн), зокрема у вигляді військової техніки та підготовки солдатів, Київ отримує від Сполучених Штатів, Великобританії, Канади та Литви.

З 2014 року допомога Вашингтона для України склала понад 1,3 мільярда доларів з урахуванням вартості навчань та обладнання. Водночас, додав Полторак, лише Литва надала Україні стрілецьку зброю та боєприпаси до неї.

За словами очільника Міноборони, допомога США, особливо в підготовці військ, має вирішальне значення для України. «На жаль, ми не можемо впливати на будь-які рішення Трампа, він може ухвалити їх чи не ухвалити щодо допомоги США Україні», – сказав Полторак, додавши, що попри це, Україна захищатиметься «до кінця».

«Те в чому, я можу бути впевнений, що Путін і його сили не матимуть легкої прогулянки по території України», – додав міністр оборони.

На його думку, єдиний спосіб закінчити конфлікт на Донбасі – «політичними і дипломатичними засобами», але це можливо лише, якщо Україна матиме потужну армію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: