Помер художник та герой Революції гідності Тарас Більчук

Помер художник та герой Революції гідності Тарас Більчук
Тарас Більчук

Минулого року, у річницю Революції гідності, за мужність і патріотизм Тарас Більчук отримав від президента орден «За мужність»

Передчасно помер Тарас Більчук, чиї художні роботи розійшлися світом - від США до Японії. Також художник відомий як учасник Революції гідності - від першого розгону до втечі Януковича.

Про це повідомляє місцеве видання Zdolbuniv.

У 2007 році він повернувся в Україну, залишивши за океаном більшу частину картин, оселився у старій батьківській хаті  й почав працювати над творчими, проте неприбутковими проектами.

Картини Тараса Більчука розійшлися світом, його роботи є в США, Канаді, Росії, Японії, Франції, Парагваї, Швеції, Польщі, Англії. Сюжети картин пов’язані з Україною княжої доби, добою козацтва, є портрети і пейзажі.

Взимку 2013-2014 років був активним учасником Революції гідності, переживши і перший розгін 30 листопада (де отримав струс мозку), і агонію режиму, коли 18 лютого був жорстоко побитий «Беркутом». 

bgzeh5ncuaepwuc

Минулого року, у річницю Революції гідності, за мужність і патріотизм Тарас Більчук отримав від президента орден «За мужність».

«Небайдужий, талановитий чоловік прагнув відродження рідного села, і все робив для того, щоб у Коршів повернувся козацький і повстанський дух предків», - характеризує його видання.

Поховають Тараса Більчука сьогодні у Коршеві.

Він народився 1960 року  в селі Коршів. Художню освіту отримав у Львівській академії мистецтв, Був одним з активних діячів студентських акцій протесту 1990-х, мав виставки у Львові, 13 років працював у США, де мав власну студію Vision & Art.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: