Помер перший легальний радянський мільйонер Артем Тарасов

Помер перший легальний радянський мільйонер Артем Тарасов
Тарасов офіційно отримував зарплату розміром декілька мільйонів рублів

Дата і місце прощання із Тарасовим будуть відомі у понеділок, 24 липня

Перший легальний радянський мільйонер Артем Тарасов помер у віці 67 років. Про це у себе у Facebook повідомив прес-секретар російської партії «Яблуко» (від якої Тарасов балотувався у депутати у 2016 році) Ігор Яковлєв.

«Помер Артем Михайлович Тарасов. Цю інформацію мені зараз підтвердила його помічниця», - написав він.

Дата і місце прощання із Тарасовим будуть відомі у понеділок, 24 липня.

Тарасов став відомим в СРСР і за кордоном як перший легальний радянський мільйонер, якому за рішенням очолюваного ним кооперативу «Техніка» за січень 1989 року була виписана заробітна плата в 3 мільйони рублів з прибутку цього кооперативу. Були заплачені всі податки з цієї заробітної плати - тільки податок на бездітність склав для Тарасова 6% від зарплати, або 180 000 рублів. Заступник Тарасова по кооперативу, який теж отримав заробітну плату в 3 мільйони рублів, будучи членом КПРС, сплатив членські внески - в розмірі 3% від заробітної плати - 90 000 рублів. Це викликало шок в радянському суспільстві і хвилю обговорень в СРСР, подія була озвучена в популярній телевізійній програмі «Погляд» і розділило громадську думку.

Тарасов з 2016 року мав членство партії «Яблуко». На виборах в Державну Думу 2016 року очолював регіональний список «Яблука» в Красноярському краї, висувався також кандидатом по одномандатному округу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: