Понад половину українців не мають закордонних паспортів, - опитування

Понад половину українців не мають закордонних паспортів, - опитування

Серед осіб старших 60 років закордонних паспортів не мають 84%

Більше ніж половина - 66% - українців, опитаних фондом «Демократичні ініціативи» і Українським центром економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова, не мають закордонних паспортів.

«Якщо порівняти, наприклад, з 2013 роком, коли мова не йшла про безвізовий режим, то тоді паспортів не мали 70%... Якщо подивитися на структуру тих, у кого немає закордонних паспортів... серед осіб старших 60 років їх немає у 84%, а 78% не збираються їх оформляти», - сказала директор фонду «Демініціативи» Ірина Бекешкіна.

Також Бекешкіна повідомила, що згідно з даними дослідження, більше третини респондентів вважають важливим отримання Україною безвізового режиму з Європейським Союзом. За її словами, серед опитаних біометричний закордонний паспорт оформили 9% респондентів, зокрема, на заході країни - 11%, а на сході - 2,5%.

Опитування проводилося 9-13 червня.

Як повідомлялось, понад половина користувачів інтернету - 59,1% - не особливо чекали на отримання безвізу із країнами Євросоюзу. Причина - брак грошей. Такими стали результати опитування «Главкому», участь у якому  понад 72 тис. унікальних читачів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: