Порошенко: бойовики не пускають на Донбас гуманітарну допомогу від України та Заходу

Порошенко: бойовики не пускають на Донбас гуманітарну допомогу від України та Заходу

Через програми ООН в Україні вдалося надати допомогу 2,6 млн громадян

Проросійські ватажки відмовляються не лише від українських гуманітарних конвоїв

Проросійські бойовики і далі блокують доправлення на окуповану територію Донбасу гуманітарних вантажів від міжнародних організацій, іноземних держав та України. Про це президент Петро Порошенко заявив після зустрічі з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем, повідомляє «Укрінформ».

«На жаль, ми маємо дуже прикрі випадки (відмови від гуманітарної допомоги. - Ред.), так само як і від української допомоги, яку ми завжди готові надавати українцям, які проживають на окупованій території. Проросійські ватажки відмовляються не лише від українських (гуманітарних. - Ред.) конвоїв, а і від конвоїв Міжнародного комітету Червоного Хреста, ООН, країн Західної Європи і США», - зазначив глава держави.

Водночас він наголосив, що через програми Організації Об'єднаних Націй в Україні вдалося надати допомогу 2,6 млн громадян, які постраждали внаслідок російської агресії.

Президент також подякував генсеку за допомогу у координації реформ в Україні, зазначивши, що діяльність у цьому напрямку домовлено посилити.

Як відомо, Гутерреш заявив, що Організація об'єднаних націй буде підтримувати територіальну цілісність України.

Раніше сьогодні прем'єр-міністр України Володимир Гройсман провів зустріч із генеральним секретарем Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гутеррешем

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: