Порошенко дав орден льотчику, який врятував життя пасажирів у Стамбулі

Порошенко дав орден льотчику, який врятував життя пасажирів у Стамбулі

Українця відзначено високою державною нагородою за мужність і самовідданість

Президент України Петро Порошенко відзначив орденом «За мужність» українського льотчика Олександра Акопова, що працює пілотом на рейсах турецької компанії AtlasGlobal, який 27 липня в надзвичайно складних погодних умовах врятував життя 121 пасажира та 6 членів екіпажу, бездоганно виконав посадку аварійного пасажирського лайнера в аеропорту Стамбула «Ататюрк». Про це інформує Банкова, повідомляє «Главком».

В указі підписаному главою держави зазначається, що українця відзначено високою державною нагородою за мужність і самовідданість, виявлені під час виконання службового обов'язку та високий професіоналізм.

На Банковій уточнюють, що Порошенко особисто зателефонував пілоту Олександру Акопову, який врятував життя пасажирів. Під час розмови глава держави подякував Олександру за його вчинок.

«Завдяки Вашому надвисокому професіоналізму та Вашій нечуваній витримці 121 пасажир та 6 членів екіпажу відтепер можуть святкувати свій другий день народження. Україна пишається такими своїми синами», - зазначив президент під час розмови.

Петро Порошенко також повідомив, що прийняв рішення і підписав Указ про нагородження Олександра Акопова орденом «За мужність» ІІІ ступеня та пообіцяв особисто вручити нагороду під час перебування пілота в середині серпня в Україні.

В свою чергу Олександр Акопов розповів Президентові подробиці інциденту та поділився, що незважаючи на пережиту надзвичайну ситуацію перебуває в хорошому настрої і готовий далі виконувати свої обов'язки. Пілот подякував Петру Порошенку за дзвінок та високу державну нагороду.

Нагадаємо, 27 липня українські пілоти, які керували літаком турецької компанії Atlasglobal, мужньо впоралися з величезним градом і посадили лайнер

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: