Порошенко доручив підвищити зарплату сержантам ЗСУ

Порошенко доручив підвищити зарплату сержантам ЗСУ

Президент доручив також збільшити видатки на забезпечення нових умов та якості навчання військовослужбовців на полігонах

Під час участі у зборах сержантського і старшинського складу Збройних Сил України, які проходять на полігоні у Житомирській області, Президент Петро Порошенко дав доручення міністру оборони Степану Полтораку забезпечити підвищення грошового забезпечення сержантському складу ЗСУ.

«Пане міністре, я доручаю Вам підвищити грошове забезпечення сержантського складу. Я не вважаю, що є добрим, коли відмінність від грошового забезпечення контрактника, який щойно прийшов на військову службу, і сержанта, який служить вже багато років, складає від 200 до 400 гривень. Це не прийнятно», - звернувся глава держави до Степана Полторака.

«Ми підвищили загальний розмір грошового забезпечення. Сьогодні треба забезпечити зростання фахівців, сержантів, молодших командирів, щоб, окрім патріотичної мотивації, ми мали й фінансову мотивацію. Це сьогодні у ваших можливостях, можливостях Уряду. Просив би також втілити це в життя і мені доповісти», - додав президент.

Порошенко також нагадав, що на останньому засіданні Ради національної безпеки і оборони було прийнято Стратегічний оборонний бюлетень, який визначає програму реформування сектора оборони і безпеки.

Глава держави зазначив, що документом запроваджуються і нові умови підготовки сержантського складу. У зв'язку з цим президент доручив також збільшити видатки на забезпечення нових умов та якості навчання військовослужбовців на полігонах.

«Пане міністр оборони, важливо, щоб було забезпечено нові умови і на полігонах. Доручаю спрямувати за рахунок передбачених оборонним бюджетом коштів 140 млн грн на полігон «Широкий лан», не менше 50 млн грн. – на Яворівський полігон, 50 млн грн на полігон підготовки спецназу у Бердичеві. Щоб у найкоротші терміни були забезпечені умови житла, підготовки сержантського складу», - сказав Порошенко.

«Саме рівень підготовки українського воїна і сержантського складу забезпечать ефективність дій Збройних Сил, нашу перемогу», - наголосив президент.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: