Порошенко і Трамп обговорять розширення санкцій проти Росії

Порошенко і Трамп обговорять розширення санкцій проти Росії
Дональд Трамп та Петро Порошенко

Зустріч президентів Трампа і Петра Порошенка відбудеться 21 вересня

Президент Петро Порошенко і американський лідер Дональд Трамп в ході зустрічі обговорять питання двосторонньої співпраці між країнами і розширення антиросійських санкцій.

Про це заявила віце-прем'єр України Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає «Інтерфакс-Україна».

За словами Климпуш-Цинцадзе, Порошенко і Трамп планують в тому числі і зачепити тему оборонної підтримки України, про яку є згадка в проекті бюджету США на наступний рік.

«Що стосується двосторонніх відносин, то вже є збільшення, закладене в бюджет США на наступний рік, щодо оборонної підтримки України. Я думаю, особливо в контексті реалізації бюджетних можливостей складатиметься розмова Порошенка з Трампом», - заявила вона.

Віце-прем'єр додала, що ще однією темою на майбутній зустрічі буде розширення санкцій щодо Росії.

«Йтиметься також про продовження санкцій проти Росії, які були прийняті на рівні як Конгресу, так і президента США. У нас є дуже хороша динаміка з моменту першої зустрічі президентів у червні», - заявила вона.

Нагадаємо, у нинішній сесії Генасамблеї ООН, серед іншого, вперше бере участь нинішній президент США Дональд Трамп.

У своєму виступі у вівторок він, зокрема, заявив, що світова спільнота має «відкинути загрози суверенітету, які спостерігаються від України до Південнокитайського моря».

72-я сесія Генеральної асамблеї ООН офіційно відкрилася 12 вересня в Нью-Йорку.

Виступ президента України Петра Порошенка на Генасамблеї ООНзапланований на середу, 20 вересня, об 11:45 за місцевим часом (18:45 за київським часом).

Президент України у понеділок, 18 вересня, розпочав офіційний візит до США з метою участі у 72-й сесії Генеральної асамблеї ООН. Його візит триватиме до 21 вересня.

В ході Генасамблеї ООН Порошенко буде піднімати питання звільнення українських заручників.

На полях 72-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН глава Української держави проведе низку двосторонніх зустрічей з лідерами країн світу. 21 вересня відбудеться зустріч президентів США Дональда Трампа і України Петра Порошенка. Під час зустрічі обговорюватимуться результати домовленостей попередньої зустрічі, а також плани взаємодії на майбутнє по цілому ряду напрямів.

Порошенко традиційно зустрінеться з лідерами української громади США, представниками кримськотатарських організацій і представниками провідних американських політологічних та ділових кіл. 

Як повідомлялося, президент Росії Володимир Путін не братиме участь у цьогорічній сесії Генасамблеї ООН в Нью-Йорку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: