Порошенко: НАТО – єдиний механізм забезпеченням міжнародної безпеки

Порошенко: НАТО – єдиний механізм забезпеченням міжнародної безпеки

Україна розвиває свою активну співпрацю з НАТО та реформує сектор оборони і безпеки

Президент Петро Порошенко вважає, що єдиним механізмом забезпечення міжнародної безпеки є НАТО. Про це він заявив під час спільної заяви для ЗМІ з президентом Болгарії Росеном Плевнелієвим, відповідаючи на питання журналістів щодо співпраці з Північноатлантичним альянсом.
«Після анексії Криму, після агресії на Сході України, яка була здійснена в порушення усіх норм міжнародного права, порушення Будапештського Меморандуму - гарантії, які були надані нам п’ятьма країнами – постійними членами Ради безпеки ООН, вся глобальна система безпеки, яка базувалася на Раді безпеки ООН, була зруйнована. Єдиним механізмом забезпечення цієї безпеки є НАТО», - сказав Порошенко, якого цитує прес-служба глави держави.
Він нагадав, що Рада національної оборони і безпеки України схвалила Стратегічний оборонний бюлетень, який є «дорожньою картою» реформування сектору оборони і безпеки України з переходом на стандарти НАТО і він активно впроваджується.
Президент особливо підкреслив, що Україна дуже зацікавлена в співпраці з країнами-партнерами – такими, як Болгарія і Румунія. При цьому він зазначив, що мова йде не лише про обговорення питання створення спільної флотилії. Він нагадав, що під час візиту до Румунії, ним було чітко наголошено на підтримці цієї ініціативи.
Президент повідомив, що мова йде про створення спільної бригади за участю України, Болгарії та Румунії на зразок українсько-польсько-литовської бригади. «І це лише початок», - переконаний Порошенко.
Своїм першим пріоритетом президент назвав модернізацію українського війська, ефективну співпрацю та взаємне навчання військовослужбовців з країн-партнерів в Україні та підготовку українських військовослужбовців в країнах-партнерах, а також активізацію співпраці з трастовими фондами НАТО. Він зауважив, що як глава держави несе персональну відповідальність за безпеку та зовнішню політику.
«Наша співпраця з Болгарією – нашим надійним партнером, і наші дружні відносини з президентом Болгарії є запорукою успіху цих проектів», - підсумував Порошенко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: