Порошенко: найважче, найболісніше для українців уже позаду

Порошенко: найважче, найболісніше для українців уже позаду
Президент Порошенко з дружиною поклали квіти до пам'ятника Михайлові Грушевському
Фото: прес-служба Адміністрації президента

Президент виступив з урочистою промовою

26-й рік незалежності став для України особливим. Він виявився щедрим на кілька позитивних подій, які залишать слід в історії. Про це заявив президент України Петро Порошенко під час виступу під час військового параду до Дня Незалежності, повідомляє кореспондент «Главкому» з місця подій.

«Найгірше, найважче, найболісніше уже позаду з одним застереженням: ми не знаємо, що у голові того, що сидить за порєбріком», - сказав Петро Порошенко.

Глава держави відзначив успішне завершення боротьбу за ратифікацію угоди про асоціацю України і ЄС, як політичну, так і економічну частину договору. «Ми зруйнували візову завісу. Це переконливе свідотство і де-факто і де-юре нашого розриву з імперією, яку пан Рейган назвав імперією зла», - сказав Порошенко. «Собаки брешуть, вітер віє, а наш український караван іде», - додав він.

За його словами, під час збройного конфлікту 44 українці отримали звання Героя України, частина з яких посмертно. 200 учасників параду були відзначені нагородами раніше. «200 тисяч воїнів пройшли через 6 хвиль мобілізації, 100 тисяч добровольців зараз перебувають на Донбасі, 130 тис. воїнів зараховані до мобілізаційного резерву, які готові у будь-який момент повернутися для захисту Батьківщини», - зазначив президент.

За словами президента України, армія нині у найкращому стані за всі роки незалежності і готова дати військову відповідь агресорові в разі необхідності.

Як повідомлялося раніше, Україна святкує 26-у річницю незалежності. З 8:00 ранку у Києві перекриті станції метро Хрещатик і Майдан Незалежності.

Читайте також: Коли ми стали незалежними?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: