Порошенко обговорив із президентом Словаччини створення газового хабу

Порошенко обговорив із президентом Словаччини створення газового хабу

Словаччина головуватиме в ЄС у другій половині 2016 року

У рамках робочого візиту до Стамбула на Всесвітній гуманітарний саміт президент України Петро Порошенко провів зустріч з президентом Словацької Республіки Андреєм Кіскою.
Як повідомляє прес-служба главі Української держави, сторони обмінялися думками з важливих питань порядку денного двосторонніх відносин та міжнародного співробітництва.
Глави двох держав звернули окрему увагу на алгоритм взаємодії двох країн на євроінтеграційному напрямку в контексті головування Словаччини в ЄС у другій половині 2016 року. Йшлося, зокрема, про практичну допомогу словацької сторони в реформуванні української економіки, а також підтримку Словаччиною рішень керівних органів ЄС щодо впровадження безвізового режиму для громадян України.
Порошенко та Кіска розглянули шляхи активізації торговельно-економічного співробітництва між двома країнами. В цьому зв’язку відзначалася важливість проведення в цьому році чергового засідання Міжурядової українсько-словацької комісії з питань економічного, промислового і науково-технічного співробітництва.
Президент подякував керівництву Словаччини за підтримку позиції України щодо неприпустимості реалізації проекту «Північний потік – 2». Обговорювалися також питання створення Східно-Європейського газового хабу за участю інших країн регіону.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: