Порошенко обговорив з головою Європарламенту посилення санкцій щодо Росії

Порошенко обговорив з головою Європарламенту посилення санкцій щодо Росії
Мартін Шульц та Петро Порошенко

Порошенко поінформував Шульца про результати зустрічі у «нормандському форматі», яка відбулася 19 жовтня у Берліні

Президент Петро Порошенко зустрівся з президентом Європейського парламенту Мартіном Шульцом, сторони обговорили можливість посилення обмежувальних заходів проти Росії в контексті порушення прав людини в Криму, передає прес-служба Глави держави.

Вказано, що Глава держави поінформував про результати зустрічі у «нормандському форматі», яка відбулася 19 жовтня у Берліні.

«Співрозмовники обговорили необхідність збереження політики санкцій щодо Росії до відновлення територіальної цілісності України. Також було обговорено можливість посилення обмежувальних заходів проти Росії в контексті порушення прав людини в Криму», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, саміт у Брюселі триватиме протягом двох днів. На ньому розглядатимуться три основних питання – міграція, торгівля і відносини з РФ.

Щодо питання міграції голова Європейської ради Дональд Туск зазначив, що європейські інститути активізували свої зусилля в наданні допомоги третім країнам, які повинні будуть прийняти назад своїх громадян.

У частині торгових відносин Туск акцентував увагу на угоді ЄС – Канада, підписання якої поки що під питанням через опір деяких європейських країн.

Туск також розповів, що за вечерею учасники саміту проведуть стратегічну дискусію про відносини з Росією.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: