Порошенко підганяє Конституційний суд із висновком щодо депутатської недоторканності

Порошенко підганяє Конституційний суд із висновком щодо депутатської недоторканності
Конституційний суд України

Порошенко сподівається, що на наступній сесії Рада дасть 300 голосів за скасування депутатської недоторканності

Президент України Петро Порошенко звернувся до Конституційного суду з проханням якнайшвидше розглянути законопроекти щодо депутатської недоторканності, щоб Верховна Рада вже на цій сесії мала змогу проголосувати за документ в першому читанні, а на наступній сесії – в цілому. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

«Від імені переважної більшості українців, від імені українського народу прошу Конституційний суд якнайшвидше розглянути це питання, розблокувати хід змін до Конституції щодо депутатської недоторканності, повернути його (законопроект. – Ред.) в парламент і дати можливість вже на цій сесії проголосувати в першому читанні», - зазначив Порошенко під час виступу в ході відвідання 10 мобільного загону Державної прикордонної служби України на Київщині.

Президент зауважив, що аналогічний законопроект Конституційним судом вже розглядався раніше і висновок був позитивний.

«Також сподіваюся, що вже на наступній сесії, весною, Верховна Рада не розгубить сміливості і дасть триста голосів за остаточне й безповоротне рішення щодо скасування депутатської недоторканності. Дуже розраховую, що і ті, хто найбільш активно рекламувався на темі недоторканності, намагаючись отримати виключно з цього політичний піар, не поміняють своєї позиції, коли побачать, що це вже не піар, а реальність життя в Україні», - підкреслив Порошенко, зауваживши, що це є вимогою українського народу, президента і має підтримку значної кількості, якщо не абсолютної більшості, українського парламенту.

Як повідомлялося, 19 жовтня, народні депутати направили на висновок Конституційного суду законопроект № 7203 про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України).

Читайте матеріали «Главкома»:

Третій день протесту. Cаакашвілі залишився наодинці

«Дочекатися завтра». «Секретний» план лідерів протесту під Радою

Протест 17 жовтня. Перші висновки і підсумки

Життя без недоторканності. Як «бідують» Онищенко, Довгий, Розенблат та Новинський

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: