Порошенко підписав закон про 3 млрд грн на відновлення Донбасу

Порошенко підписав закон про 3 млрд грн на відновлення Донбасу

Гроші будуть спрямовані до місцевих бюджетів Донецької та Луганської областей і будуть використані для якнайскорішого фінансування відновлення Донбасу

Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про внесення зміни до 4 підпункту 24 розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» Бюджетного кодексу України», який дозволить направити додатково понад 3 млрд гривень на відновлення Донбасу. Про це повідомляє прес-служба глави держави.
«Ми зробили все можливе для того, щоб знайти понад 3 млрд гривень, які зараз будуть спрямовані до місцевих бюджетів Донецької та Луганської областей, і будуть використані для якнайскорішого фінансування відновлення постраждалого Донбасу», - наголосив Порошенко під час телемосту з містом Краматорськ, де зібралося керівництво Донеччини та Луганщини.
Президент підкреслив, що російська агресія завдала величезної шкоди України: відібрала життя українських воїнів та мирного населення, зруйнувала будинки, школи, лікарні, дитячі садки та об’єкти інфраструктури. «Кожен громадянин, який пережив таке лихо, як окупація з щоденними обстрілами, втрату близьких чи тимчасову неможливість повернутися до рідної домівки, - має бачити, що держава піклується про нього», - наголосив Порошенко.
За словами президента, в першу чергу, кошти будуть спрямовані на ремонт та реконструкцію 21 опорної школи, на будівництво та відновлення 23 амбулаторій та 29 дитячих садків. Загальна вартість проектів з ремонту та реконструкції об’єктів соціальної сфери складе понад 1 млрд гривень. Значна увага буде приділена об’єктам з водозабезпечення та водовідведення – фінансування передбачене для 113 таких об’єктів.
На Луганщині планують привести у робочий стан 60 кілометрів доріг, здійснити проектування, ремонт та відновлення 6 зруйнованих мостів. Також передбачені кошти на відновлення роботи обласного українського музично-драматичного театру.
«Всі кошти, які зібрані та спрямовані на Донбас, будуть контролюватися, і буде контролюватися ефективність інвестиції кожної копійки з цієї суми. Буде застосована система державних електронних закупівель Prozorro», - підкреслив президент. Він упевнений, що є можливості продемонструвати нові підходи щодо термінів та ефективності використання грошей.
Порошенко також нагадав про плани зі створення Фонду міжнародних партнерів України, який дозволить залучити додаткові фінансові ресурси для відновлення Донбасу.
У свою чергу голови Донецької обласної ВЦА Павло Жебрівський та Луганської обласної ВЦА Юрій Гарбуз подякували за підтримку. «Ці кошти, в першу чергу, мають бути відправлені на освіту, охорону здоров’я, поновлення об’єктів, які забезпечують життєдіяльність мешканців Донецької області. Буде комплексний підхід до вирішення нагальних проблем регіону», - зазначив Жебрівський, закликавши громадськість контролювати терміни та ефективність використання коштів.
Гарбуз наголосив, що виділення понад 3 млрд гривень на відновлення Донбасу є дуже важливим рішенням для регіону. За його словами, в результаті бойових дій у області постраждало понад 7 тис. об’єктів на загальну суму 8,2 млрд гривень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: