Порошенко планує масштабну ротацію послів

Порошенко планує масштабну ротацію послів

Найближчим часом будуть підписані укази щодо послів в Словаччині, Румунії, Чехії, Білорусі і Казахстані

Президент України Петро Порошенко заявляє про намір провести найближчим часом призначення і звільнення деяких послів України.
Фінансування дипломатичної служби в наступному році має бути суттєво збільшене, а українські диппредставництва повинні якісно змінити свою роботу в інформаційному плані. Президент зазначив, що Росія через свої дипломатичні представництва створює спотворений імідж України за кордоном, тому Україна і партнери нашої держави повинні знайти і запропонувати ефективну протидію цьому.
Звертаючись до дипломатів, Порошенко сказав: «Підвищення іміджу України за кордоном має стати для вас щоденною, рутинної роботою. Головна небезпека - це інформаційний вакуум, коли Україна зникає з не лише з політичних, а й з економічних, інформаційних і культурних «радарів» тієї чи іншої країни. Україна повинна звучати».
Президент поставив завдання дипломатам і особисто міністру закордонних справ Павлу Клімкіну найближчим часом надати йому пропозиції щодо посилення стратегічної комунікації, в тому числі при плануванні державного бюджету на наступний рік.
Крім того, Порошенко зазначив, що в умовах військової агресії проти України економити на фінансування дипломатії так само недоцільно, як і заощаджувати в часи війни на армії. «Я дуже добре обізнаний про фінансові проблеми дипломатичної служби і вважаю таку ситуацію вкрай неприпустимим. Це має бути скориговане при плануванні бюджету. Дипломатія, як і армія, не можуть фінансуватися за залишковим принципом», - сказав президент.
Порошенко зазначив, що в нинішніх умовах військової агресії проти України він як президент не має права на помилку при призначенні посла в ту чи іншу країну. «На моєму столі лежать десятки кандидатів, досьє на яких ми дуже уважно вивчаємо. І вже найближчим часом будуть підписані укази щодо послів в Словаччині, Румунії, Чехії, Білорусі і Казахстані», - сказав Порошенко.
Також він додав, що планує звільнити послів в деяких країнах. «З іншого боку, є документи на звільнення послів, роботою яких я незадоволений, і які не підходять для виконання складних завдань, які сьогодні стоять перед дипломатичною установою. Щодо деяких з них я хотів процитувати те, що 200 років тому говорив американський президент Томас Джефферсон: «Вже два роки ми не маємо інформації від посла в Іспанії. Якщо і цього від нього нічого не чути, то доведеться написати йому листа». Такий формат для нас не прийнятний», - заявив Порошенко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: