Порошенко по-хитрому підписав закон про зниження акцизів на імпортні б/у автомобілі

Порошенко по-хитрому підписав закон про зниження акцизів на імпортні б/у автомобілі
news.dtkt.ua

До ухваленого нардепами закону ще внесуть зміни

Президент України підписав прийнятий Верховною Радою закон про зниження акцизів на вживані легкові автомобілі, повідомив у Twitter прес-секретар президента Святослав Цеголко.

«Президент підписав закон України про вживані авто у присутності депутатів різних фракцій», - написав Цеголко у своєму твіттері. При цьому він повідомив про домовленості внести до закону зміни, «щоб уникнути зловживань».

d

Нагадаємо, раніше Кабмін направив президенту листа з пропозицією підписати цей закон. 31 травня Верховна Рада схвалила закон про тимчасове зниження ставок акцизного збору на вживані легкові автомобілі. Проект №3251 у другому читанні і в цілому підтримали 226 народних депутатів. Відповідно до прийнятого закону, ставки акцизного збору знижуються на період до 31 грудня 2018 року. При цьому норми закону не стосуються автомобілів з країни, визнаної агресором (Російської Федерації).

В Україні сьогодні акциз на б/у автомобілі в 22 рази вище, ніж на нові машини. Вартість б/у автомобіля після офіційного розмитнення подвоюється. При цьому весь дохід від такого «розмитнення» осідає в кишенях нечистих на руку чиновників і бізнесменів, а не надходить у державний бюджет. Скасування акцизу допоможе вивести ринок із тіні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: