Порошенко подякував тим, хто долучився до акцій на підтримку Умерова

Порошенко подякував тим, хто долучився до акцій на підтримку Умерова

Президент зазначив, що боротьба за звільнення заступника голови Меджлісу продовжується

Президент Петро Порошенко подякував громадянам, які долучилися до акцій на підтримку заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова.

Про це він зазначив на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Дякую всім небайдужим громадянам, хто долучився сьогодні до акцій на підтримку Ільмі Умерова - в Києві, Ризі, Празі та інших містах. Ми продовжуємо боротьбу за звільнення заступника голови Меджлісу та всіх інших українських заручників РФ», - йдеться у пості.

Нагадаємо, у суботу в Києві відбулася акція на підтримку заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова, якого утримують у психлікарні в анексованому Росією Криму.

Проти Ільмі Умерова російські правоохоронні органи в анексованому Криму порушили кримінальну справу за статтею «сепаратизм».

11 серпня Ільмі Умерову під час розгляду судом в анексованому Росією Криму питання про призначення йому психіатричної експертизи стало зле. Лікарі шпиталізували його з підозрою на інфаркт. Після цього підконтрольний Росії Київський райсуд Сімферополя ухвалив рішення про необхідність проходження Умеровим стаціонарної судово-психіатричної експертизи. До психлікарні його перевезли 18 серпня. Засідання лікарської комісії, яка зробить висновок судово-психіатричної експертизи, призначене на 7 вересня.

Захист Ільмі Умерова очікує, що вже наступного тижня надійде відповідь на клопотання про переведення Умерова на лікування в кардіологічне відділення. Родина заявляє про тяжкий стан його здоров’я.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: