Порошенко політав на винищувачі (оновлено). Фото та відео

Порошенко політав на винищувачі (оновлено). Фото та відео
Порошенко здійснив переліт на винищувачі з Київської області до Вінницької

Президент Порошенко здійснив переліт на бойовому винищувачі

На День повітряних сил президент Петро Порошенко здійснив політ на українському винищувачі МІГ-29. Про це повідомив спікер голови держави Святослав Цеголко.

«Голос» Банкової оприлюднив фото президента у винищувачі.

«Цього року на відновлення боєздатності, утримання, експлуатацію та ремонт озброєння і військової техніки Повітряним силам виділено понад мільярд гривень. Це дозволить поставити у військові частини понад 40 основних зразків озброєння і техніки. Бойовий склад вже поповнили відремонтовані і модернізовані літаки, зенітні ракетні та радіолокаційні комплекси. Впродовж першого півріччя після модернізації та ремонту до бойових військових частин вже передано літаки Су-24М, Су-25М1, Су-27УБМ1, МіГ-29, Ан-26 та Л-39, радіолокаційні станції «Малахіт», «Пелікан», - сказано в повідомленні Цеголка у мережі Facebook.

Відео з президентом оприлюднив канал 112. На ньому видно, як на військовому аеродромі у м. Вінниця президент полишає винищувач.

Як пізніше уточнила Банкова, президент Порошенко здійснив переліт на бойовому винищувачі Міг-29 40-й бригади тактичної авіації на місці другого пілота з аеродрому бригади у місті Васильків до військового аеродрому у селі Гавришівка, Вінницької області.

Главі держави були продемонстровані показові прольоти військових літаків Повітряних сил Збройних сил України та виконання навчально-тренувальних вправ парашутистами.

Польоти продемонстрували пара військово-транспортних літаків АН-26 зі складу 456-ї бригади, 3 навчально-бойові літаки Л-39 зі складу 39-ї окремої авіаційної ескадрильї, літак бомбардувальної авіації СУ-24М зі складу 7-ї бригади тактичної авіації імені Петра Франка, два багатоцільових винищувачі МІГ-29 зі складу 40-ї бригади тактичної авіації, військово-транспортний літак ІЛ-76МД у супроводі 2-х винищувачів-перехоплювачів СУ-27 зі складу 3-ї окремої авіаційної ескадрильї 125-ї бригади транспортної авіації. Парашутисти виконали навчально-тренувальні вправи.

Президент також оглянув зразки бойової техніки Повітряних сил Збройних сил України.

Нагадаємо, це вже другий політ президента Петра Порошенка на винищувачі. У жовтні 2015 року Порошенко особисто випробував винищувач Су-27, модернізованого на Запорізькому державному авіаційному ремонтному заводі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: