Порошенко пояснив, чому завернув закон про держпідтримку кіно

Порошенко пояснив, чому завернув закон про держпідтримку кіно
Президент зустрівся з діячами українського кіно

Президент переконує, що підтримає закон після доопрацювання

Президент Петро Порошенко провів зустріч із представниками української кіноіндустрії.

Про це повідомляє президентська прес-служба.

«Учасники зустрічі обговорили пропозиції Глави держави щодо удосконалення законопроекту «Про державну підтримку кінематографії в Україні» та домовились у найкоротший термін підготувати текст нового проекту Закону», - йдеться в повідомленні.

Порошенко нагадав, що скористався правом вето та повернув до парламенту зі своїми пропозиціями Закон України «Про державну підтримку кінематографії в Україні», прийнятий Верховною Радою України 22 вересня 2016 року.

«Мета цієї зустрічі знайти спільну точку зору і забезпечити якнайшвидшу підготовку і прийняття цього законопроекту», - наголосив він.

«Переконувати мене в тому, що кіно потребує державної підтримки не потрібно. Це є наша спільна позиція. Ми в одному човні і по одну сторону барикад», - зазначив президент.

За словами Президента, надважливо щоб сучасне українське кіно сприяло розвитку української мови, виховувало патріотизм, розповідаючи про подвиг українських героїв, які нині захищають Україну.

«Переконувати мене в тому, що ми сьогодні маємо підтримати саме українське кіно для того, щоб на телеекранах і в кінотеатрах було якісне, дуже професійне кіно, до якого мав би доступ український глядач, не потрібно», - сказав Порошенко.

Він запевнив кіношників, що і в Адміністрації Президента, і в уряді, і в парламенті прихильників прийняття цього закону більш ніж достатньо.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: