Порошенко представить у США ідею з миротворцями ООН на Донбасі

Порошенко представить у США ідею з миротворцями ООН на Донбасі
Президент України Петро Порошенко

Порошенко презентує ідею з миротворцями на сесії Генасамблеї ООН у вересні

Ідею миротворчої місії ООН на Донбасі буде презентовано під час Генеральної асамблеї цієї організації в Нью-Йорку у вересні. Про це президент Петро Порошенко заявив у Сєверодонецьку.

«Ідею з миротворцями я збираюся наступного місяця презентувати в Нью-Йорку, на сесії Генеральної асамблеї ООН», - сказав він.

Порошенко нагадав, що 24 липня під час попередніх телефонних переговорів лідерів держав у «нормандському форматі» він озвучив цю ініціативу - необхідність введення на Донбас миротворчої місії ООН з мандатом Ради Безпеки ООН.

«Це була гарантія того, що на Донбасі припинять стріляти, гарантія того, що Росія припинить постачати бойовиків і виведе свої регулярні підрозділи, забере зброю, яку вона поставила для того, щоб вбивати українців», - сказав Порошенко.

Водночас глава держави зауважив, що питання миротворчої місії ООН і озброєної місії ОБСЄ, «просувається дуже важко».

За його словами, все впирається в категоричне небажання Російської Федерації встановити мир на Донбасі. «Ба більше, небажання дати Україні спокій», - підкреслив президент.

«В умовах, коли Росія продовжує здійснювати провокації, підбурює неспокій, одним із ключових елементів безпекового компоненту Мінських угод є і залишається міжнародна присутність... Це присутність постійна ОБСЄ - одна з обов'язкових передумов щодо завершення розведення сил і засобів в Станиці Луганській», - зазначив Порошенко.

Крім того, він заявив, що моніторингова місія ОБСЄ має також отримати можливість відкрити відповідні бази поблизу неконтрольованої ділянки українсько-російського кордону.

Як повідомлялося, сьогодні увечері відбудеться телефонна розмова лідерів країн «нормандського формату» – України, Росії, Німеччини й Франції.

Остання телефонна розмова лідерів країн «нормандського формату» відбулась 24 липня. Повідомлялося, що за підсумками цієї розмови наприкінці літа має відбутися зустріч зовнішньополітичних радників глав держав.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: