Порошенко призначив нового голову Держприкордонслужби, а Назаренка зробив своїм радником

Порошенко призначив нового голову Держприкордонслужби, а Назаренка зробив своїм радником
Порошенко і Назаренко

Президент здійснив кадрові перестановки

Президент України Петро Порошенко призначив новим головою Державної прикордонної служби директора департаменту оперативної діяльності прикордонного відомства Петра Цигикала. Про це під час свого виступу, повідомив голова держави.

«До мене як до президента і верховного головнокомандувача надійшов рапорт керівника Прикордонної служби, генерал-полковника України Назаренка Віктора Олександровича про звільнення займаної посади за станом здоров’я. Мною було прийнято рішення задовольнити рапорт», - зазначив Порошенко.

Також президент повідомив про те, що новим головою ДПСУ стане Петро Цигикал: «Як президент і верховний головнокомандувач я підписав указ на підставі відповідного подання про призначення новим керівником Служби Петра Олександровича Цигикала».

«Я хотів би, по-перше, подякувати верховному головнокомандувачу за величезну довіру. Я постараюся не підвести, і ту планку, що була піднята уже генералом армії Назаренком у протидії усім тим загрозам, які існують на державному кордоні, ми будемо з честю тримати і не опустимо її», - сказав Цигикал.

Порошенко призначив екс-керівника ДПСУ Віктора Назаренко своїм радником. «Я підписав указ про звільнення з посади голови ДПСУ і призначення генерала Назаренко своїм радником. Крім того, указом президента України, прошу Валерія Кондратюка оголосити указ», - сказав президент.

«Указом президента України присвоєно військове звання генерала армії України, генерал-полковнику Назаренку Віктору Олександровичу, голові ДПСУ.

Як повідомляв «Главком» із посиланням на власні джерела, неофіційною причиною звільнення Назаренка стала ситуація із затриманням російських прикордонників, яких співробітники Держприкордонслужби України хотіли відпустити з виплатою штрафу. Як відомо, тоді у ситуацію втрутилась СБУ і росіян не відпустили.

Нагадаємо, 21 липня стався інцидент за участю Віктора Назаренка. В Адміністрації президента під час виступу Олександра Лукашенка голова ДПСУ знепритомнів. Чиновнику надали медичну допомогу і пізніше госпіталізували.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: