Порошенко призначив Жебрівського аудитором НАБУ

Порошенко призначив Жебрівського аудитором НАБУ

Раніше Жебрівський очолював Донецьку ОДА

Президент України Петро Порошенко призначив аудитором Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Павла Жебрівського.

Про це йдеться в указі президента №169 від 19 червня.

«Визначити до складу комісії зовнішнього контролю з проведення незалежної оцінки (аудиту) ефективності діяльності Національного антикорупційного бюро України Жебрівського Павла Івановича», - йдеться в ньому.

Цей указ набирає чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, 9 червня Жебрівський подав президенту Петру Порошенку заяву про звільнення за власним бажанням, і глава держави його прийняв.

13 червня Кабмін схвалив відставку Жебрівського.

Ввечері 13 червня своїм указом Порошенко звільнив Жебрівського з посади, нагородивши його орденом князя Ярослава Мудрого.

Згідно із законодавством, комісія у складі трьох членів щороку проводить незалежний аудит ефективності діяльності НАБУ. У складі комісії мають бути представники уряду, парламенту і президента.

Ввечері 13 червня своїм указом Порошенко звільнив Жебрівського з посади, нагородивши його орденом князя Ярослава Мудрого.

Комісія зовнішнього контролю НАБУ має щороку проводити незалежну оцінку (аудит) роботи бюро, у тому числі – шляхом вибіркового аудиту кримінальних проваджень, в яких бюро завершило досудове розслідування.

Ця комісія складається із трьох членів: по одному від президента, уряду і Верховної Ради.

Негативний висновок аудиту є єдиною законною підставою для позачергового звільнення директора НАБУ з посади та зменшення рівня бюджетного фінансування правоохоронного органу.

У травні 2017 року аудитором НАБУ від уряду став професор Михайло Буроменський. 7 червня 2018 року Верховна Рада вирішила делегувати до комісії з аудиту Національного антикорупційного бюро України професора, доктора юридичних наук Володимира Василенка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: