Порошенко: протистоїмо десяткам тисяч вишколених російських військових

Порошенко: протистоїмо десяткам тисяч вишколених російських військових

Президент Петро Порошенко знайшов спільне у вторгненні Росії в Україну та агресією СРСР проти Угорщини 60-річної давнини

23 жовтня 60 років тому в Угорщині розпочалися події, які сьогодні спільно згадують і в Україні. Про це Президент України Петро Порошенко написав на своїй сторінці у Facebook.

«Мирний протест (в Угорщині) за свободу та проти поневолення тоді швидко переріс у криваві події. Радянська каральна машина не знала іншого способу «спілкування» з вільним народним волевиявленням, окрім брутальної сили, приниження, зневаги до прав людини та репресій. Однак і це не зупинило дружній угорський народ від неминучого розриву з неприродним Союзом», - йдеться у повідомленні.

Глава держави наголосив, що прощання з радянською спадщиною дається Україні вкрай непросто та болісно.

На внутрішньому фронті ми перейшли у рішучій контрнаступ, і успішними реформами вже обрубуємо радянські щупальці корупції та російську керованість на відстані. Гідну відповідь ми надаємо і на передовій, де протистоїмо десяткам тисяч вишколених російських військових та сотням одиниць техніки, що ховаються за спинами найманців і бойовиків, відзначив Порошенко.

Він вкотре наголосив, що Україна зробила свій незворотній демократичний євроатлантичний вибір.

«Назад в ярмо нас не затягти! Україна зробила свій незворотній демократичний євроатлантичний вибір. Це наше гучне послання агресору від української нації. Як і колись за часів Угорської революції, наше гасло співзвучне зі словами тоді забороненої "Національної пісні" - рабами ми більше не будемо!» - йдеться у зверненні Президента.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: