Порошенко роз’яснив нововедення закону про нацбезпеку

Порошенко роз’яснив нововедення закону про нацбезпеку

«У нас будуть розділені функції головнокомандувача Збройних сил і начальника Генерального штабу», - сказав президент

Новий закон про національну безпеку передбачає, що в Україні має бути цивільний міністр оборони, а найвищою військовою посадою стане посада головнокомандувача армії. Про це заявив президент Петро Порошенко під час засідання РНБО 5 липня.

«У нас буде і цивільний міністр оборони, у нас будуть розділені функції головнокомандувача Збройних сил і начальника Генерального штабу», - прокоментував президент нововведення закону про нацбезпеку.

За його словами, зважаючи на те, що відтепер президент як Верховний головнокомандувач та міністр оборони будуть цивільними, то найвищою військовою посадою стане посада головнокомандувача армії, який підпорядковуватиметься міністру оборони й займатиметься безпосередньо керівництвом армії та відповідатиме за боєготовність армії й інших сил оборони.

Крім того, Порошенко зауважив, що новий закон про нацбезпеку чітко окреслює повноваження президента як Верховного головнокомандувача та описує і деталізує дії у випадку запровадження воєнного стану.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко у четвер, 5 липня, підписав Закон «Про національну безпеку України».

Порошенко наголосив, що закон про національну безпеку буде планом співпраці України з країнами-членами НАТО. Також, за словами президента, сектор оборони і безпеки України, завдяки ухваленому закону, стане «більш прозорим, починаючи від фінансування і закінчуючи громадським контролем».

Читайте також матеріал «Главкома»: Війна і мир на 35 сторінках. Усі головні новації законопроекту про нацбезпеку

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: