Порошенко ще не бачив закону про ставку акцизу на вживані авто

Порошенко ще не бачив закону про ставку акцизу на вживані авто

Президент відмовився коментувати закон, який ще не читав

Президент України Петро Порошенко ще не прийняв рішення щодо ветування закону про ставку акцизу на вживанні авто, оскільки ще не ознайомився з цим документом. Про це глава держави заявив під час прес-конференції.

"Графік останніх днів не дав мені можливості ні подивитися, ні проаналізувати, ні сформувати позицію. Разом з тим, вчора була по всім ЗМІ «с упорством, достойным лучшего применения», активізувалося твердження, що… Президент підписав вето… Давайте не будемо розповсюджувати недостовірну інформацію. Як тільки надійде – я подивлюся, і сформую позицію.. Я не збираюся коментувати закон", - повідомив Порошенко.

Як раніше повідомлялось, Рада знизила акцизний збір на імпортні автомобілі, що вже були у використанні. Розмір акцизу зменшився від 2 до 28 разів, залежно від автомобілів та об’єму двигуна.

Деякі скептики поспішили заявити: у законі прописані обмеження, які нівелюють всі вигоди для автомобілістів. Дійсно, у ситуації з акцизами є кілька «але». По-перше, закон буде діяти тільки до 2019 року.

Друге «але» - екологічні обмеження. Із цього року в Україну можна ввозити машини, двигуни яких відповідають еконормам «Євро-5». Автомобілі з такими двигунами почали випускати тільки наприкінці 2009 року. Так що фактично до України можна ввезти авто не старше шести років.

По-третє, законопроект дозволяє імпортувати тільки один автомобіль на рік. Тобто, по суті, ви можете привезти автомобіль тільки для себе особисто. Для тих, хто робить на імпорті старих авто бізнес, ставки акцизу залишаються колишніми.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: