Порошенко ветував закон про право військових достроково розривати контракт

Порошенко ветував закон про право військових достроково розривати контракт

Закон створював умови для єдиномоментного звільнення великої кількості військових, що послабило б обороноздатність в зоні проведення антитерористичної операції

Президент України Петро Порошенко ветував закон, що передбачає надання права мобілізованим військовослужбовцям укладати короткострокові контракти під час особливого періоду, а після завершення терміну дії контракту звільнитися з армії, переукласти або достроково розірвати його. Про це повідомив сьогодні на брифінгу т.в.о. начальника Головного управління персоналу - заступник начальника Генштабу ЗСУ Володимир Талалай.
«Зміни, які були внесені до тексту закону, ухваленого Верховною Радою (12 липня 2016 року – Ред.), створили умови, за яких можуть бути негативні наслідки для обороноздатності держави», - сказав він.
За його словами, закон створював умови для єдиномоментного звільнення великої кількості військових, що «послабило б обороноздатність в зоні проведення антитерористичної операції».
Талалай поінформував, що Генштаб і Міноборони працюють над удосконаленням законодавства щодо проходження військової служби за контрактом в умовах особливого періоду.
Нагадаємо, Верховна Рада дозволила військовослужбовцям ЗСУ, які проходять службу на контрактній основі під час дії в країні особливого періоду, по завершенні терміну дії контракту звільнитися з армії, переукласти або достроково розірвати його.
Документ передбачав, що військовослужбовці, які підписали контракт зі ЗСУ, під час дії особливого періоду, отримують право переукладати контракт терміном на 6, 8 або 12 місяців. Також вони мають право достроково припинити його дію, або ж по завершенню терміну служби звільнитися зі Збройних сил України.
Закон також дозволяє військовослужбовцям, які підписали контракти в період проведення АТО, «до завершення особливого періоду розірвати або знову підписати контракти».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: