Порошенко висловився із приводу трагедії у Княжичах

Порошенко висловився із приводу трагедії у Княжичах

Гарант наголосив на необхідності підтримки з боку суспільства

Президент Петро Порошенко провів оперативну нараду з представниками силових відомств щодо розслідування трагедії загибелі п’яти поліцейських в селі Княжичі Київської області в ніч на 4 грудня. Про це повідомляють на офіційному сайті президента України.

Глава держави висловив співчуття родинам загиблих правоохоронців.

«Ніщо не виправдовує того, що загинуло п’ятеро правоохоронців. Я сподіваюся, що в дуже короткий термін істина буде встановлена. І ті, хто винний у видачі наказів, що призвели до таких трагічних наслідків, будуть стовідсотково притягнуті до відповідальності», – наголосив Петро Порошенко. 

Крім того, гарант також наголосив на необхідності підтримки з боку суспільства.

«Поліція сьогодні потребує підтримки суспільства. Поліція потребує довіри суспільства. Найкращі поліцейські віддають своє життя для забезпечення миру та спокою в державі», – сказав Петро Порошенко.

Глава держави закликав не використовувати ці трагічні події для того, щоб «влаштовувати розбірки» та дестабілізовувати політичну ситуацію.

Президент висловив сподівання, що і в Національній поліції, і в інших правоохоронних органах будуть зроблені відповідні висновки, які не допустять в умовах підвищеної небезпеки розбійних нападів та наявності великої кількості зброїв, прорахунків у плануванні.

За словами Першого заступника Генерального прокурора України Дмитро Сторожука, відразу після повідомлення про трагічні події оперативна група прокуратури області та Генеральної прокуратури виїхала на місце подій. На даний момент вилучені усі журнали, речові докази, проводяться допити з усіма учасниками, які брали безпосередню участь в операції. Він також повідомив, що створений оперативний штаб щодо розслідування цієї трагедії.

Президент доручив учасникам наради особисто взяти участь в роботі оперативного штабу щодо розслідування загибеллі поліцейських та доповідати про результати цієї роботи.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: