Порошенко зустрівся із міністром закордонних справ Канади

Порошенко зустрівся із міністром закордонних справ Канади

Сторони обговорили можливі шляхи повної реалізації взаємовигідних можливостей вільної торгівлі

У рамках робочого візиту до Канади президент України Петро Порошенко зустрівся з міністром закордонних справ Канади Христею Фріланд. Про це інформує прес-служба глави держави.

Було обговорено можливі шляхи повної реалізації взаємовигідних можливостей, наданих Угодою про вільну торгівлю, а також подальшого поглиблення двостороннього співробітництва в оборонній сфері, включаючи підтримку України у питанні розбудови тісних партнерських відносин з НАТО.

Сторони детально обговорили розвиток ситуації на Донбасі та стан реалізації Мінських домовленостей та скоординували підходи щодо реалізації ініціативи з розгортання миротворчої операції ООН на всій окупованій території окремих районів Донецької та Луганської областей. Було також висловлено очікування, що Канада займатиме принципову позицію і в питанні санкційного тиску на Москву, насамперед, у контексті майбутнього головування у Великій сімці.

Глава держави особливо відзначив підтримку Канадою імплементації реформ в Україні. Зокрема, Петро Порошенко подякував Христі Фріланд за особисту участь у Лондонській конференції з питань реформ в Україні в липні цього року, під час якої було оголошено про нові канадські проекти підтримки.

Як повідомлялося, Петро Порошенко перебуває із дводенним візитом у Канаді. В п'ятницю він провів зустріч із прем'єр-міністром Трюдо та привітав учасників збірної України на «Іграх Нескорених». На завтра ж у глави держави запланована ще низка дво- та багатосторонніх зустрічей і участь в офіційній церемонії відкриття Ігор.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: