Порошенку побажали отримати наступну Нобелівську премію миру

Порошенку побажали отримати наступну Нобелівську премію миру

Медведчук вважає, що у Порошенка є всі можливості припинити конфлікт на Донбасі

Лідер «Українського вибору» Віктор Медведчук побажав президенту України Петру Порошенку стати наступним лауреатом Нобелівської премії.
«Я щиро бажаю Петру Олексійовичу Порошенку стати наступним лауреатом Нобелівської премії миру за припинення конфлікту на сході України», – прокоментував він присудження Нобелівської премії миру президенту Колумбії Хуану Мануелю Сантосу.

Як відомо, цьогоріч Нобелівську премію миру отримав колумбійський президент за «рішучі зусилля з припинення громадянської війни», яка тривала 52 роки і забрала життя як мінімум 220 тис. людей (понад 80% жертв – це цивільне населення).
«Переговори тривали довго – 3 роки і 9 місяців, в результаті було підписано угоду між президентом країни Сантосом і лідером «Революційних збройних сил Колумбії» (FARC) Родріго Лондоньо Ечеверрі. Для затвердження цього документа в Колумбії було проведено референдум, на якому противники угоди отримали мінімальну перевагу. Але і колумбійські «яструби» на чолі з екс-президентом Колумбії Альваро Урібе, які перемогли на референдумі, не закликають до продовження конфлікту, а лише пропонують «відкоригувати угоду» заради миру», написав Медведчук на своїй сторінці в Facebook.
На його думку, українці, які в переважній більшості виступають за мирне врегулювання ситуації на Донбасі, «мають право розраховувати, що президент України проявить виняткову політичну волю, обеззброїть «партію війни» і відновить мир у нашій країні».
«Я щиро бажаю Петру Олексійовичу Порошенку стати наступним лауреатом Нобелівської премії миру за припинення конфлікту на сході України. Всі можливості і передумови для цього у нього є», – наголосив Медведчук.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: