Посол Фінляндії в Швеції опинився в центрі сексуального скандалу

Посол Фінляндії в Швеції опинився в центрі сексуального скандалу
iltalehti.fi

МЗС Фінляндії проводить внутрішнє розслідування

Посла Фінляндії в Швеції Ярмо Віїнанена підозрюють у сексуальних домаганнях до співробітників і гостей посольства, пише фінське видання Iltalehti.

Міністерство закордонних справ Фінляндії проводить внутрішню перевірку в зв'язку з підозрами, що посол домагався своїх підлеглих, які працюють в посольстві, а також неналежно поводився з відвідувачами диппредставництва, пише видання.

За словами керуючого справами МЗС Арі Роухе, через домагання посла в цьому році звільнилась одна зі співробітниць диппредставництва. У МЗС не розкривають ні кількість скарг, ні імен жертв, посилаючись на таємницю особистого життя. Остаточні результати інспекції будуть представлені в серпні.

Як сказав глава МЗС Тімо Сойні, питання розглядається «як дуже серйозне, і розслідування справи ведеться дуже ретельно«. «У нас нульова терпимість до таких речей», - сказав міністр.

Якщо посол буде офіційно визнаний винним в сексуальних домаганнях, на нього чекають штрафні санкції у вигляді догани, письмового попередження, переведення на іншу роботу або звільнення.

Віінанен був призначений послом в Швеції в 2014 році.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: