Посол розповів, як Росія спекулює на смерті громадян Туреччини із суден, які горіли

Посол розповів, як Росія спекулює на смерті громадян Туреччини із суден, які горіли

Два судна зі скрапленим газом - «Канді» і «Маестро» - загорілися 21 січня в нейтральних водах Чорного моря

Фото: kerchinfo.com

Посол України в Туреччині Андрій Сибіга зауважив, що російські «медіа» перетворили консульський візит в Крим на «чорну піар-акцію»

Турецькі консули відвідають окупований Росією Крим у зв’язку із загибеллю громадян Туреччини під час пожежі на двох суднах у Керченській протоці.

Про це 23 січня у Twitter повідомив український посол у Туреччині Андрій Сибіга.

«Українська сторона дипканалами була поінформована про наміри турецьких консулів відвідати окупований Крим для надання першочергової консульської допомоги у зв'язку із загибеллю громадян Туреччини внаслідок інциденту з двома суднами 21 січня. Ця ситуація жодним чином не змінює тверду позицію Туреччини щодо Криму, яка полягає у невизнанні окупації українського півострова Росією, і, за запевненнями турецької сторони, є вимушеним кроком, зумовленим терміновими гуманітарними обставинами», - зазначив посол.

Він зауважив, що російські «медіа» перетворили консульський візит в Крим на «чорну піар-акцію».

«І завідомо програшно намагаються просунути свій наратив про начебто міжнародне «визнання» Криму, якого немає і не буде, спекулюючи навіть на людських трагедіях, на людських смертях», - написав Сибіга.

Нагадаємо, за даними МЗС Туреччини, чотири громадянина країни загинули, четверо зникли безвісти під час пожежі на двох суднах в районі Керченської протоки.

Два судна зі скрапленим газом - «Канді» і «Маестро» - загорілися 21 січня в нейтральних водах Чорного моря. Танкери під прапором Танзанії знаходилися на якірній стоянці в 15 морських милях на південь від кримського мису Такіль. Пожежа, за попередніми даними, сталася під час передачі палива з борту на борт.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: