Посол ЄС висловив обурення публікацією даних журналістів, що працювали на Донбасі

Посол ЄС висловив обурення публікацією даних журналістів, що працювали на Донбасі

Томбінський закликав українську владу «допомогти гарантувати, що цей контент не залишиться опублікованим».

Голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський висловив обурення публікацією в інтернеті даних журналістів, що були акредитовані для роботи у так званих ДНР і ЛНР. Про це йдеться у заяві, оприлюдненій на сторінці представництва ЄС в Україні у Facebook.

«Це порушує найкращі міжнародні практики, пов'язані із захистом персональних даних, і не відповідає українському законодавству у захисті персональних даних, і ставить журналістів під ризик», - зазначив Я.Томбінський.

Він також закликав українську владу «допомогти гарантувати, що цей контент не залишиться опублікованим».

Раніше представниця ОБСЄ з питань свободи медіа Дуня Міятович висловила занепокоєння щодо публікації сайтом «Миротворець» даних понад 4 тисяч українських та іноземних журналістів, які мали акредитацію для роботи у так званих «ДНР» і «ЛНР».

Нагадаємо, прокуратура Києва розпочала розслідування щодо публікації сайтом «Миротворець» списків журналістів, що отримали акредитацію у так званих «ДНР/ЛНР».

Як відомо, напередодні сайт «Миротворець» опублікував персональні дані журналістів українських та західних ЗМІ, акредитованих у так званих ДНР/ЛНР. У цій базі даних міститься 4068 імен. 

Журналісти висловили обурення такими діями. Наразі відомо, що омбудсмен Валерія Лутковська підтримала обурення представників ЗМІ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: