Посол України обурився заявою віце-канцлера Німеччини

Посол України обурився заявою віце-канцлера Німеччини

Посольство України в Німеччині офіційно звернулося до Берліна з проханням пояснень щодо заяв Зіґмара Ґабріеля про санкції проти Росії.

Посольство України в Німеччині направило до федерального міністерства закордонних справ запит з проханням уточнити, чи відображають слова міністра економіки, віце-канцлера Зіґмара Ґабріеля позицію уряду ФРН.

Слова політика, який закликав до поступового скасування економічних санкцій проти Росії, посол України в Німеччині Андрій Мельник сприйняв «з гіркотою та розчаруванням» як «недружні», сказав він в опублікованому в п'ятницю, 27 травня, інтерв'ю виданню Tagesspiegel.

«Досвід показує, що такі санкції працюють успішно лише тоді, коли виконані всі умови. У випадку з Росією міжнародній спільноті також необхідні стратегічне терпіння, єдність та твердість», - сказав Мельник. Він також розкритикував вживання Ґабріелем терміну «громадянська війна» - за його словами, багато українців вважають такий підхід «образливим та несправедливим».

«Є беззаперечні докази того, що Росія не просто повністю керує маріонетками в Донецьку та Луганську, озброює та оплачує їх, але й відправляє туди солдатів, офіцерів та найманців», - заявив дипломат.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: