Повернення літака «Белавіа»: винуватець прокоментував інцидент

Повернення літака  «Белавіа»: винуватець прокоментував інцидент

Літак «Белавіа» повертали до Києва через громадянина Вірменії

Білорусь на офіційному рівні зажадала вибачень і грошових компенсацій від України

Епізод із поверненням літака авіакомпанії «Белавиа» рейсом Київ – Мінськ переростає у міжнародний скандал. Винуватець інциденту Армен Мартиросян вже прокоментував цю ситуацію.
Як відомо, вказівку повертати Boeing дали українські спецслужби, котрі отримали інформацію про можливе вивезення одним із пасажирів інформації, що може загрожувати державній безпеці.
Підозрюваного зняли з літака та обшукали. Борт вилетів у Мінськ після дозаправки, а чоловіка через кілька годин правоохоронці відпустили – він дістався Мінська іншим авіалайнером.
Інцидент стався через Армена Мартиросяна – громадянина Вірменії, який мешкає у Москві, працює у прокремлівських ЗМІ й постійно поливає брудом Україну. Російські видання називають його журналістом, сам себе він вважає політтехнологом.
Чоловік розповів, що в нього шукали якусь інформацію, котру він вивозив на електронному накоплювачі. «Вже все нормально», - запевнив він.


Що саме цікавило СБУ та чи було щось вилучено, у спецслужбі не конкретизують. Мовчанку пояснюють таємницею слідства.
Нагадаємо, в п'ятницю, 21 жовтня, СБУ змусила пасажирський літак компанії «Белавіа», який вилетів з аеропорту «Жуляни» в Мінськ, розвернутися і повернутися назад в Київ. При цьому українська сторона нібито пригрозила білоруському літаку винищувачами, СБУ вже заперечила цю інформацію. Незабаром стало відомо, що причина дій СБУ – присутність на борту літака громадянина Вірменії Артура Мартиросяна, прихильника «Антимайдану».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: