Повернення Савченко на другу річницю обрання Порошенко – збіг чи вдалий піар-хід? Думка політологів

Повернення Савченко на другу річницю обрання Порошенко – збіг чи вдалий піар-хід? Думка політологів

Савченко повернулась в Україну саме сьогодні невипадково, стверджує екперт

Повернення Надії Савченко в Україну у другу річницю правління Петра Порошенко – це точний спільний розрахунок двох Адміністрацій президентів: України та Росії. Таку думку у коментарі «Главкому» висловив політолог Віктор Небоженко.

«Я думаю, що президент Росії Володимир Путін як спаринг-партнер Порошенка пішов йому назустріч, бо ж рейтинг Порошенка дуже слабенький зараз», - зазначив він.

Експерт стверджує, що глава нашої держави діяв «у класичному для нього стилі». «Він одну проблему «перебиває» іншою. Тим, що він привіз сюди Савченко, він відвернув увагу суспільства від інших проблем. Але що він буде робити завтра, коли Савченко відпочине, відіспиться та почне його критикувати? Він звинуватить її у чорній невдячності», - переконаний Небоженко.

Він також додав, що відчутного підвищення рейтингу Порошенка після повернення Савченко не відбудеться, оскільки «збіг двох дат – надто очевидний та штучний».

У той же час Вадим Карасьов вважає, що називати повернення Савченко додому у другу річницю правління Порошенка піаром однозначно не можна. «Ми багато чого не знаємо. Може, стан здоров’я Надії не дозволяв довше затягувати її повернення – бо ж була інформація, що її стан погіршився. Ситуація була погана, тому краще пізно, ніж ніколи», - зазначив він.

Політолог підкреслив, що повернення Савченко піде Порошенку «в плюси», але воно не знімає відповідальність за невиконання інших обіцянок. Резюмуючи досягнення Порошенка за два роки правління, він зазначив: «За Порошенка не відбулось Новоросії та становлення ЛНР/ДНР, які доживають останні дні».

А от політолог Віталій Бала вважає, що немає значення: чи повернення Савченко – це піар-хід чи ні. Головне, на думку експерта, це сам факт повернення Надії. «Савченко стала одним із символів боротьби в інформаційній площині України з Росією. І цей символ має бути тут, в Україні», - переконаний він.

Як відомо, сьогодні засуджена в Росії українська льотчиця Надія Савченко сьогодні прибула в Україну.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: