Православна церква готова до діалогу з іншими християнами - Собор

Православна церква готова до діалогу з іншими християнами - Собор
sobor2016.com

Готовність до діалогу з представниками інших конфесій не означає відступу від віри

Православна церква заявила, що вона має намір вести діалог з іншими християнськими церквами йдеться в посланні за підсумками Всеправославного Собору.

Водночас зазначено, що це не означає відступу від віри.

Як відомо, Всеправославний Собор відбувся з 16 по 26 червня на Криті. Православний світ ділиться на 14 церков, які одна від одної незалежні. Серед них немає єдиного лідера, як у Ватикані. Від часів Візантії Константинопольський патріархат є «першим за честю» і саме він очолює список Помісних церков. Далі йдуть: Александрійська, Антіохійська, Єрусалимська, Російська, Сербська, Румунська, Болгарська, Грузинська, Кіпрська, Елландська, Польська, Албанська, Чеських земель і Словаччини. Таким мав бути повний склад учасників собору.

Відмовились від участі: Антіохійська православна церква, Грузинська православна церква, Болгарська православна церква і Російська православна церква.

Всеправославний Собор не скликався понад тисячу років. Він готувався понад півстоліття. Всі рішення на ньому приймалися консенсусом. У кожної помісної Церкви була делегація з 24 архієреїв, але голос кожна Церква мала один. Учасники Собору обговорювали такі теми: відносини Православної церкви з іншим християнським світом, піст, шлюб, церковної місії в сучасному світі, опіки православних в діаспорі.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: