Православний батюшка пояснив, чому падають російські ракети

Православний батюшка пояснив, чому падають російські ракети
Священник Сергій Бичков

Священник переконаний: щоб ракети не падали, їх потрібно освячувати

Настоятель Храму святого великомученика Георгія Побідоносця на Байконурі Сергій Бичков переконаний: для того, щоб ракети не падали, їх потрібно освячувати, пише «Пенза взгляд».

«Освячення ракет почалося в 1998 році. Відтоді ми освячуємо майже всі ракети. При цьому з тими ракетами, які ми освячували, було все гаразд, а падали саме ті, які не освячували», – зазначив священнослужитель.

Настоятель храму на Байконурі розповів, що на його пам'яті не освячували чотири ракети: перші дві ще в 90-ті роки, білоруську ракету, яку було запущено близько чотирьох років тому, а також «Протон», запущений улітку цього року. Освячувати ракету чи ні, вирішує конструкторське бюро.

«У цьому, мабуть, особливий промисел Божий. Є такі люди, які хочуть освячувати ракети, а є такі, які не хочуть. Мабуть, Господь таким людям показує, що ми робимо добру і потрібну справу», – сказав Бичков.

Священник також наголосив, що ракету «Протон» збиралися освятити, але за збігом обставин зробити цього не вдалося. «З «Протоном» вийшло якось незрозуміло – мене не було в місті і ракету пускали без мого благословення – тут знову ж той самий промисел Божий», – сказав отець Сергій.

За словами священика, керівництво «Роскосмосу» і самі члени екіпажів з великою повагою ставляться до процедури освячення і беруть участь в обряді.

У свою чергу глава «Роскосмосу» Володимир Поповкін заявив про продовження обряду в подальшому, проте зазначив: надійність ракети залежить не від того, освятили її чи ні, а від того, як її готували до запуску на заводі і як випробовували на космодромі.

Нагадаємо, 1 грудня розбився російський космічний вантажний корабель «Прогрес МС». Його уламки, ймовірно, упали на території Туви.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: