Правозахисники вимагають санкцій проти фігурантів у справі засудженого українця Балуха

Правозахисники вимагають санкцій проти фігурантів у справі засудженого українця Балуха
Володимир Балух

Справа Балуха описана у звіті правозахисної групи для Комітету ООН із ліквідації расової дискримінації

Кримські правозахисники вимагають запровадити санкції проти фігурантів у справі українського активіста Володимира Балуха, якого засудили в анексованому Криму.

Про це повідомив представник Кримської правозахисної групи Володимир Чекригін в інтерв'ю «Радіо Свобода».

«Хотілось би зауважити, що у справі Володимира Балуха ми будемо наполягати на тому, щоб у санкційні списки включались усі фігуранти цієї справи, всі, хто брав у ній участь, не тільки верхівка ФСБ і суддя, яка виносила вирок, а й той суддя, що виносив рішення про його затримання, і слідчий, що проводив обшук, рядові співробітники ФСБ», — заявив правозахисник.

Він також додав, що справа Балуха описана у звіті правозахисної групи для Комітету ООН із ліквідації расової дискримінації.

«Всі повинні бути включені у ці списки, щоб у Криму розуміли, що ніхто не залишиться без покарання, кожен понесе відповідальність рано чи пізно. Тому що внесення у ці санкційні списки означатиме, що людина на все життя залишиться в Криму або Росії», — сказав Чекригін.

Нагадаємо, в анексованому Криму українця Балуха засудили до 3,5 років ув'язнення.

ФСБ затримала Володимира Балуха вранці 8 грудня 2016 року. За повідомленням його дружини, співробітники російської ФСБ з'явилися з обшуками до села Серебрянка Роздольненського району Криму. Обшуки тривали чотири години в будинках Балуха та його матері. Співробітники ФСБ заявили, що на горищі будинку, де живе Володимир Балух, виявили 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Підконтрольна Кремлю влада Криму вимагала від Володимира Балуха зняти встановлену 29 листопада на стіні власного будинку табличку «Вулиця Героїв Небесної сотні, 18».

Захист Балуха і правозахисники, в свою чергу, стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через розміщену на стіні табличку та прапор України, що майорів на подвір'ї його будинку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: