Правозахисники: закон про збільшення повноважень Нацгвардії призведе до заворушень

Правозахисники: закон про збільшення повноважень Нацгвардії призведе до заворушень
Виконавчий директор ГО “Правозахисна ініціатива” Михайло Камєнєв
Mykhailo Kameniev, Facebook

Депутат Олена Сотник припускає, що розширення повноважень військових перетворить Україну на поліцейську державу на кшталт Венесуели або Північної Кореї.

Правозахисники виступили проти закону про збільшення повноважень Національної гвардії, зазначивши, що його прийняття може призвести до опору громадян та масових заворушень. Про це вони заявили під час брифінгу заступника Голови Верховної Ради Оксани Сироїд.

Такі положення законопроекту 6556, як норма про мінімальну відстань між протестувальниками і правоохоронцями призведе до збільшення насилля до мирних протестувальників.

Правозахисники наголошують, що здоров’я самих нацгвардійців також опиниться під загрозою.

Наголошується, що службовці Нацгвардії підготовані передусім до несення військової служби в АТО і не проходять навчання зі стандартів поводження під час мирних зібрань.

Зокрема, виконавчий директор ГО “Правозахисна ініціатива” Михайло Камєнєв попередив, що коаліція громадських організацій проведе акції по всій Україні та біля Верховної Ради з вимогою відкликати даний законопроект.

Депутат Олена Сотник навіть припускає, що розширення повноважень військових загрожує можливістю держперевороту та створення альтернативної армії, що перетворить Україну на поліцейську державу на кшталт Венесуели або Північної Кореї.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: