Росія зізналася, що перед анексією Криму відправила туди 9 тисяч військових

Росія зізналася, що перед анексією Криму відправила туди 9 тисяч військових

На момент початку «кризи в Криму» були присутні 16 тис. російських військових, а «пробіл в 9 тис. чоловік був швидко заповнений через відправку додаткового підкріплення повітрям».

В ході «кримської кризи» у 2014 році Росія направила на український півострів 9 тис. військовослужбовців

Про це заявив в інтерв'ю Deutsche Welle постійний представник Росії при ЄС Володимир Чижов.

«Відповідно до двосторонньої угоди між Росією і Україною від 1997 року, Росія отримувала право на військову присутність в Севастополі, де розташовувалася головна база (Чорноморського) флоту, а також по всьому Криму в кількості не більше 25 тис. чоловік особового складу», - повідомив Чижов.

За його словами, на момент початку «кризи в Криму» були присутні 16 тис. російських військових, а «пробіл в 9 тис. чоловік був швидко заповнений через відправку додаткового підкріплення повітрям».

Чижов також заявив, що на території Донбасу немає діючих російських військовослужбовців. Відповідаючи на питання про можливі свідченнях зворотного, в тому числі ситуацію зі затриманням росіян Євгенія Єрофеєва та Олександра Александрова на сході України в минулому році, постпред наголосив, що на той момент вони обидва вже не перебували в лавах російської армії.

«Знаєте, важко щось довести у справі, де губляться показання, а адвоката одного з обвинувачених вбивають в Україні», - прокоментував він зауваження журналіста, що приналежність Єрофєєва і Александрова до армії є питанням формулювання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: